Başkan Bozan, “Her mahalleye maden ocağı ve HES’ler yaparak ülkemizin yarınlarına iyilik yapılmıyor”

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ‘Nurhak Kültür Şenlikleri’ barış ve kardeşlik içinde sona erdi.

2 gün süren şenliklerin bu yılki teması “Maden, HES ve Nurhak'ın sınırlarının değiştirilmesine hayır” oldu.

Türkiye ve yurt dışından yaşayan çok sayıda gurbetçinin katıldığı şenliklerde Manuş Baba, Serpil Efe, Umuda Ezgi, Ferhat Karaca ve Derya Çağlayan gibi ünlü isimler sahne aldı.

Nurhaklı şairler ve yazarlar buluşması ile başlayan şenliklere yoğun katılım olduğu gözlendi.

Düzenlenen etkinliğin mimarı Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, “Hangi düşünce ve inançtan olursa olsun bu ülkeyi bir araya getirmek, ülkemizin güzelliklerinin tadına varmak hepimizin görevi. Onunda yolu bu birliktelikten geçiyor.” Dedi.

Şenliklerin bu yılki temasına dikkat çeken Başkan Bozan, Nurhak sınırlarının değiştirildiğini belirterek; “Nurhak Kültür Festivali bu bölgenin ilklerindendir ve her yıl bir tema seçilir. Bu tema toplumsal temalardır. Biz Nurhak Belediyesi olarak özelde, Nurhak’ın genelde ise ülkemizin sıkıntılarına dikkat çekmek adına temalar belirleriz. Bunun üzerine halkımızı davet ederek büyük bir şenlik içerisinde sorunlara dikkat çekmeye çalışırız.

Bu yılki temamız Sınırların değiştirilmesine, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Valiliği tarafından Nurhak’ın sınırları değiştirildi. Nurhak’ın her mahallesinde maden ocağı ruhsatı veriliyor, maden ocaklarına ve hidroelektrik santrallerine hayırdır. Çünkü Nurhak bunun taşıyacak kapasitede değildir. Her yere, her mahalleye maden ocağı ruhsatı vererek dereleri kurutup HES’ler yaparak Nurhak’a ve ülkemizin yarınlarına iyilik yapılmıyor. Bizim bu yıl temamız bu oldu.” diye konuştu.

Şenliğe ilginin oldukça yoğun olduğu ifade eden İalhami Bozan sözlerini şöyle noktaladı;

“Festivallerimize her yıl il dışından ve yurt dışından ciddi katılımlar olur. Nurhak’ımızda böyle güzelliklerin yaşanması Nurhak’a olan bağlılığı ve ilgiyi arttırıyor. O yüzden konserler coşkuyla geçiyor. Biz hep şunu söylüyoruz; Nurhak’ımız, ülkemiz mutlu olsun, her zaman gülelim, birbirimize her zaman sarılalım. Hangi düşünce ve inançtan olursa olsun bu ülkeyi bir araya getirmek, ülkemizin güzelliklerinin tadına varmak hepimizin görevi. Onunda yolu bu birliktelikten geçiyor.”

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2022, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER