Bulgaristan VW fabrikası için büyük atağa kalktı

Bulgaristan Türkiyeyi elemek için devlet teşvikinde büyük artışa giderek fabrikayı kendi topraklarında kurmak için büyük adım attı.

Bulgaristan VW fabrikası için büyük atağa kalktı

Almayanın ileri gelen Otomotiv Üreticilerinden olan VW (Volkswagen) doğuda kuracağı büyük fabrika için yeni yerler bakmaya devam ediyor. Fabrikasını hayata geçirmek istediği yerler arasında Türkiye’nin iddialı olduğu görülürken boş durmayan Bulgaristan’da Fabrikanın kendi topraklar içerisinde kurulması için atağa çıktı.

Fabrikanın kendi ülke sınırlarının içerisinde kurulması için Bulgaristan eski Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, fabrika için verilecek olan devlet teşvikinin önceki tekliflerinin iki katı kadar artırabileceklerini öne sürdü. Önceki tekliflerinde 135 Milyon Euro olan devlet Teşviği, yaptığı yeni açıklamada 20 ile 260 milyon Euro olabileceğini söyledi.

Plevniyev’in yaptığı açıklamada ise AB ile de görüştükleri aktarıldı. Ab den de alacakları destek ile beraber bu miktarın 800 milyon Euro’ya kadar çıkartabilecekler. Bu destekle beraber fabrika yerine otoyol, demiryolu ve tramway gibi altyapı eksiklikleri giderilecek. Fabrika için ciddi rakiplerinden olan Türkiye’nin ise AB kurallarının dışında VW ye teklifte bulundukları bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2020, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER