Ekonomide 2020 Daha Kötü Olacak

Dolar geçtiğimiz 2 günde yükselişe geçerek son zamanların rekorunu kırdı.

Ekonomide 2020 Daha Kötü Olacak

5,70 seviyelerinde işlem gören Döviz son yapılan açıklamalar ve ABD’nin yaptırım tehditleri sonrası 5,95 seviyesine kadar yükseldi.

Ekonomist Selçuk Seçer yaptığı açıklama da 2019 yılında çok fazla hata yapıldığını ve bunun sonucu olarak 2020 yılına çok büyük kırılganlıkla girmek zorunda kalındığını söyledi.

Seçer, bunların başlıca sebeplerinin Doğu Akdeniz’de yaşanan durumun yanı sıra Libya ile varılan anlaşma ve Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yaşanan gerginlikler olduğunu ifade etti.

BU AY 100 MİLYAR BÜTÇE AÇIĞIMIZ VAR

Selçuk Seçer, 2019 Aralık ayı itibariyle bütçe açığının 100 milyar TL’ye yükseldiğini ifade ederek, 2020 yılında ise 140 milyar bütçe açığının ön görüldüğünü dile getirdi.

Seçer: “Bütçe açığını kapatmak için zamlarda gaza basılırsa reel sektörde çok büyük sıkıntılar ortaya çıkacak. Cari fazla verdik ama bunun sebebi üreten bir ülke olduğumuzdan dolayı değil. Bunun sebebi ihracatın düşmesi ve ithalatın artmasıdır. Bankacılık sektöründeki batıklar 140 milyara dayandı bunun yanın da daha önce BDDK’nın uyarılarına bakacak olursak inşaat ve enerji sektöründeki batıklarla birlikte toplam banka batıkları neredeyse 200 milyar TL’ye dayanıyor. “dedi.

Reel sektörde de batıkların oldukça arttığına değinen Seçer, Türkiye genelinde Yörsan, Kemal Tanca gibi şirketlerin iflas açıkladığını anımsattı. Konkordato açıklayan şirket sayısını 3 binden fazla olarak tanımlayan Seçer, bakanlıkların bütçelerinden daha fazla Diyanet İşleri Başkanlığı’nın harcama yaptığını iddia etti.

Seçer “Diyanet 9 milyardan fazla para harcamış 6 bakanlıktan daha fazla harcama yapmış” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER