MHP’li Enginyurt tarım sektöründeki genç mühendislere iş istedi

MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, Mecliste Tarım ve Orman Bakanlığının bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Fındık rekoltesinin Tarım Bakanlınca açıklanmasını istedi.

Spekülasyonlara yol açmamak için fındık karanfil sayımının bakanlıca yapılması gerektiğini ifade eden Enginyurt; “Karanfil sayımı yapılacak. Geçen yıl birileri 850 bin ton rekolte var dedi. Biz itiraz ettik. 700 bin tonu geçmez dedik. Gelinen noktada 700 bin tonu geçmedi. Tekelci firmalar rekolte belirlemeyi karanfil sayımlarını kendileri yaparak belirliyor. Ben karanfil sayımını Tarım Bakanlığının yapmasını ve rekolteyi de açıklamasını istiyorum. Çünkü yeni sezonun fiyatları üzerinde spekülasyon yapılacak. Eğer denilirse rekolte çok yüksek, fındık fiyatı aşağı çekilecek ve buda tekelci firmaların ine yarayacak. Bunun önüne geçmek için karanfil sayımını Tarım Bakanlığı olarak gerçekleştirelim diyoruz.” dedi.

Tarım sektöründeki genç işsizlere değinen Enginyurt; “On binlerce veteriner, ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi otuz aydır atama bekliyorlar. Gençleri düşünmek adına, gençlere istihdam yaratmak adına kadro açmanızı talep ediyorum.” Diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2019, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER