Tarihi Maraş Çarşısı’nda Harabe

Kahramanmaraş’ın en gözde ve turistik yerlerinden olan Tarihi Maraş Çarşısı’nda bulunan bir dükkan adeta harabeyi andırıyor.

Tarihi Maraş Çarşısı’nda Harabe

Saraçhanedeki Sultan Çarşısı içerisinde yer alan görüntülerden bölge esnafı da rahatsız. Daha önceleri lokanta olarak hizmet veren ancak dükkan şimdilerde içerisinde çöplerin olduğu adeta harabeyi andırıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan bölge esnafı şu ifadelere yer veriyor: ‘’Kahramanmaraş’ın Tarihi Maraş çarşısındaki Saraçhane’deki Sultan çarşısı içerisinde bulunan bu görüntü çarşıya ve Kahramanmaraş’a yakışmıyor. Eskiden Cumhuriyet Lokantası olarak hizmet veren bu yer, uzun yıllardır bu halde ve çarşının içerisinde hoş olmayan bir görüntü var. Bu görüntü Çarşının görüntüsünü bozmakta. İçerisi, boş tenekeler ve gereksiz çöplükle dolmuş. Burada bulunan bazı esnaflar ise buranın içerisinde fareler geziyor. Bizde bu durumdan ve görüntüden rahatsızız diyorlar. Burayla ilgili ilgili kişiler gerekli çalışmayı yapmalı ve çarşının görüntüsünü bozan bu yeri çarşıya yakışır hale getirilmesi için çalışmalılar. Gelen turistler ne diyorlar acaba. İlgili kurumlara duyurulur. ‘’ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, geçtiğimiz haftalarda tüm çarşısının tarihi dokuya uygun bir şekilde çalışmaların yapılacağını söylemişti. Ancak hali hazırla bir hareketlilik olmazken yakın zaman da bölgede çalışma yapılacağı ifade ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2019, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER