TÜRKİYE EKONOMİSİ NEREYE GİDİYOR

2016 yılında başlayan Türkiye ekonomisinin resesyona girmesiyle çıkış arayan iktidar partisi yeni yılda kemer sıkma politikası uygulayacak.

TÜRKİYE EKONOMİSİ NEREYE GİDİYOR

Alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından özellikle yerel yöneticilere harcamalar da israfın önüne geçilmesi ve projelerde aciliyetler dışındakiler yap-işlet-devret modeli baz alınmasını istediği konuşuluyor.

Maliye ve diğer kurumlara ise vergilerde daha sıkı politika izlenmesi ve takip sisteminin arttırılması isteniyor.

Ekonomi uzmanlarından Atilla Yeşilada ise 2019-2020 yılı ekonomisinden pek umutlu olmadığını ifade ediyor.

2020 yılı için IMF’nın Türkiye için ön gördüğü büyüme rakamının 1.7 olduğunu söyleyen Yeşilada, 50’ye yakın ekonomistle yapılan bir ankete göre Türkiye ekonomisinin aslında 2018 yılında resesyona (daralma) girdiğini söyledi.

Yeşilada “2020 yılında yüzde 3 büyüyeceğiz. Büyüme derken sizin cebinize giren paradan bahsediyoruz. Büyüme oranları yüzde 4’ün altında büyürse bu küçülme demektir. Gıda enflasyonu yüzde 25 bunu biliyoruz. Enflasyon yüzde 14 ile yüzde 17 arasında değişecek bu biraz düşme demektir. Ancak dünya ortalamasına göre bu büyük bir kayıp başarı değil. Dünya yüzde 4’ün altında bir enflasyonla devam ediyor. Dolar kurunu kontrol edersek bu enflasyon biraz düşebilir. “

‘’Tüketici artık tüketemediği için enflasyon artıyor. Türkiye ekonomisi büyümeye başladığı anda enflasyon patlama yaşayacak.’’ 2020 yılında petrol fiyatlarının 75 Dolara kadar yükseleceğini düşündüğünü söyleyen Yeşilada, cari açık konusunda karamsar olduğunu dile getirdi.

Cari açığın düşme sebebini de açıklayan Atilla Yeşilada sebebi olarak artık ithalat yapacak gücün kalmadığından kaynaklandığını aktardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER