İş-kur Katkılarıyla Maraş Sim Sırma Kursu

Kahramanmaraş'ta İş-kur ile Büyükşehir belediyesi tarafından kadınlara özel sim sırma kursu açıldı.

İş-kur Katkılarıyla Maraş Sim Sırma Kursu

Yıllardır kültürümüzden ve geleneğimizden kopmadan günümüze kadar gelen eskiden kadınların el emeği göz nuru olarak hazırladığı sim sırma işlemeciliği unutulmaması adına Kahramanmaraş’ta sim sırma kursu açıldı.

Ev kadınlarına yönelik sürekli yeni faaliyetler yapan Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi bu kez de İş-kur’un katkılarıyla kadınlar için sim sırma kursu açtı. Kursiyerler hem ev ekonomisine katkı sağlıyorlar hem de zamanlarını etkili bir faaliyetle uğraşarak meslek ediniyorlar. Hafta içi her günü eğitim veren ve yoğun ilgi gören sim sırma eğitim kursu Karaziyaret Miktad Bin Esved Sosyal Tesisleri’nde yeni kursiyerlerini bekliyor.

Kurs hocası Gülşen Kazancı; “ Atamız Osmanlıdan beri günümüze gelen ve zahmetli bir zanaat olan sim sırma kursunu gelecek nesillere aktarmak için büyükşehir belediyesi ve İş-kur ortaklığında kadınlarımıza yönelik kurslar açılmaya devam ediliyor ”dedi.

Kursiyer Ayşe Akkurt; “Hem aile ekonomime katkıda bulunmak için hem de zamanımı etkili bir şekilde geçirmek için bu kursa başvurdum. Çok memnunum ve herkesin katılmasını tavsiye ediyorum” dedi.

Haber=kahramanmarstv( Talha Tekinşen)

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2019, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER