Kahramanmaraş'ta Ekmeğe Zam Geliyor

Kahramanmaraş'ta daha geçtiğimiz aylarda yapılan ekmek zammına yüzde 12 ile yüzde 20 arasında yeni zam yapılması planlanıyor.

Kahramanmaraş'ta Ekmeğe Zam Geliyor

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe bu ay içerisinde ülke genelinde yüzde 12 ile yüzde 20 arasında zam yapılacağını söyledi.

Türkiye yeni yıla zamlarla girdi. Hemen her alanda gelen zamlara birde ekmek fiyatları ekleniyor. Fırıncılar Federasyonu, artan maliyetler ve iflas eden fırıncıları işaret ederek bu ay içerisinde ekmeğe yüzde 20’ye varan bir zam yapılacağını açıkladı.

Halil İbrahim Balcı, İstanbul’da 100’den fazla fırının battığını ifade ederek, hemen her şehirde ekmeğe zam yapılacağını söyledi.

İstanbul Fırıncılar Odası ise elektriğe, doğalgaza, una ve maya gibi ürünlere bitmek bilmeyen zamların geldiğini dile getirerek, zam yapmak istemediklerini ancak mecbur olduklarını aktardı.

Kahramanmaraş’ta daha birkaç ay önce ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapılmıştı. Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın açıklamasına göre, Kahramanmaraş’ta ekmeğe yüzde 12 ile yüzde 20 arasında bir zam uygulanması ön görülüyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim
İbrahim - 4 yıl Önce

Yapmazsanız ayıp edersiniz çiftçiden buğdayı 1 lidan aliyorsuz

SIRADAKİ HABER