İyi partililerin doğu Türkistan önerileri yanlıştır!

Başlık aynen şu şekilde DOGU TÜRKİSTAN UYGUR TÜRKLERİNE yapılan zulüm.!

İyi partililerin doğu Türkistan önerileri yanlıştır!

Şimdi bunun yanlışı nerde diyeceksiniz.?

Bir kere doğu Türkistan gerçeğini bilmeden verilen bu önerge çin halk cumhuriyeti ve bölücü Uygurlara verilen bir destek olmuştur.!

Şimdi doğu türkistanda uygurları kabul edip KARLUK,KAZAK,KIRGIZ ve diğer türk boylarını REDDETMEKTİR hemde ayrılıkçı Çin işbirlikçisi UYGURLARIN DİLİYLE.!

1947 yılında kızıl çinin doğu türkistanı işgaline ilk şanlı direnişi başlatan kazak hanı altay kartalı şehid OSMAN BATURU yok saymaktır.!

Doğu türkistanın Türkiye,avrupada,ABD de sürgünde devletleri vardı iyi mücadele veriyorlardı.!

Taki Uygurlar bu yapıdan ayrılıp sürgünde Uygur devleti kurmalarıyla doğu Türkistan davasını baltalamışlar hatta mücadele azmini ve gücünü parçalayıp bitirmişlerdir.!

Oysa doğu türkistanın 3/1 oluşturan Uygurlar utanmadan her ortamda doğu Türkistan Uygur dediler hatta verdikleri konferanslarda Uygur devleti deme densizliğine kadar işi vardırmışlardır.!

İYİ PARTİLİLERİN UYGURLARIN OYUNUNA GELEREK VERDİKLERİ BU ÖNERGEYE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ NASIL BİR DESTEK VEREBİLİRKİ.? UYGUR'AMI DESTEK VERECEK.?KARLUK,KAZAK,KIRGIZ VE TÜRK BOYLARININ OLDUĞU YAPIYAMI DESTEK VERECEK..?

Uygurlar sayesinde parçalı yamalı bir bohçaya dönen DOGU TÜRKİSTAN DAVASINA NASIL BİR DESTEK BEKLİYORSUNUZ..?

Biz Türk birliği derken turan derken iyi partililer bilmeden bölücülere alet olmuşlar bu önerge ile.!

OYSA DOGU TÜRKİSTAN DENMELİYDİ.!UYGUR,KARLUK,KAZAK,KIRGIZ DİYE AYIRT EDİLMEDEN.!

ELBETTE Kİ BU ÖNERGE VERİLİRKEN İYİ PARTİLİ VEKİLLERİN DOGU TÜRKİSTAN GERÇEĞİNDEN Bİ HABER OLDUKLARINADA ÜZÜLEREK ŞAHİT OLUYORUZ.!

Doğu Türkistan sadece UYGUR demek DOGU TÜRKİSTAN davasına ihanet olduğunu daha bilmeyen acemi ve bilgisiz vekillerin bu hamlesi DOGU TÜRKİSTAN DAVASINA BÜYÜK ZARAR VERİRKEN İŞGALCİ KIZIL ÇİN VE BÖLÜCÜ UYGURLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜLMÜŞTÜR.!

Ayrılıkta azap,birlikte rahmet vardır.!

Biz Uygur kardeşlerimizi bireysel değil doğu Türkistan davasında diğer Türk boylarıyla birlik içinde görmek istiyoruz.!

İşte o zaman bu milletten ve devletten büyük destek göreceklerdir. Hemde canımızla,kanımızla,malımızla,paramızla yanlarında olacağımızı bilmelilerdir.!

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hamit Akdere
Hamit Akdere - 4 yıl Önce

Bu ne biçim yorum. Doğu Türkistandaki Uygurlar Kazanlarla mücadele etmiyorki. Çinliler asimile ediyor. Sen başka havadasın. Uygur da Kazak da aynı zulme tabidir

SIRADAKİ HABER