Kış Lastiği Takmayanlara Uyarı!

Kış mevsimine girdiğimiz şu aylarda tüm araç sahiplerini yakından ilgilendiren kış lastiği takımı ve araçların kış bakımının yapılması konusunda uzmanlar uyarıyor.

Kış Lastiği Takmayanlara Uyarı!

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü araç sahiplerini uyararak, gerekli bakımların yapılmasını istemişti.

Özkekik ticaret sahibi Mehmet Özkekik araçları kış şartlarına nasıl hazırlanacağını şu sözlerle açıklıyor.

KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILMALI

Lastik sektöründe faaliyet gösteren Özkekik, kış lastiğinin hava şartlarının 10 derecenin altına düşmesi ile takılması gerektiğini dile getirdi.

Özkekik: “Ben Mehmet Özkekik 15 yıldır oto lastik tamir satış ve araç bakımı üzerine olan Özkekik ticaretin sahibiyim. Malum Kış mevsimine girdik ve havalar soğudu araçlarımızı kış şartlarına göre hazırlamamız gerekiyor. Bu mevsimde trafik kazalarını en düşük seviyelerde tutmak için araç sahipleri araçlarına kış lastiği taktırmaları gerekiyor. Araçlarımızın antifrizine motor yağına ve genel kış bakımlarını yaptırarak sürücülerin can güvenliğini korumaları gerekiyor. Kış lastiği dediğimiz lastik çeşidi sadece kar yağdığı zamanlarda değil hava sıcaklığının 10 derecenin altına düştüğü zamanlarda takılması gerekiyor. Kış lastiklerinin diş derinliği en az 1.6 milimetre olmalıdır bu mevsimlerde kış lastiği taktırmayan sürücüler hem yol tutuşu bakımından hem de ani firen mesafesi bakımından kış lastiklerine göre daha yetersiz kalıyor. Yani yaz lastiğinin yaptığı görevi kış lastiği yapamaz eğer yazında kış lastiği ile yola çıkılırsa yapısal olarak farklı oldukları için yazın kış lastiği kullanmak tekerin sıcaktan erimesine ve yakıt tüketiminin artmasına neden olur. Araç sahiplerine yerli üretim olan lassa, petlas, briston, gibi yerli üretim lastiklerin gerçekten çok kaliteli ve dayanaklı olmasından dolayı müşterilerimize bu marka lastikleri öneriyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER