Önce kocayı evden attınız, şimdi de sıra babalarda!..

Günümüzde aile kavramı sistematik bir şekilde yok ediliyor. Türkiye’de bunun bir çok örneğine rastlamak mümkün.

Önce kocayı evden attınız, şimdi de sıra babalarda!..

Geçenlerde okuduğum bir haberde, Kredi kartı harcaması sebebiyle çıkan tartışmada, kızına tokat atan babaya bir ay evden uzaklaştırma cezası verilmiş. Bu haberle, önceden kocaları terbiye eden yasalar şimdi de babaları evlatlarına karşı terbiye ediyor.

Eskiden bu tür haberler neredeyse yok denecek kadar azdı, hiç duymazdık. Günümüzde, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunla, karı-koca ve baba-evlat arasında bu tip haberlerin yaygınlaşması çoğaldı.

Esasen meselenin kaynağında erkeğin günah keçisi ilan edilip her fırsatta yasalar eliyle cezalandırlması yatıyor. Hiçbir insan erkek veya kadın durduk yere bir şey yapmaz, eğer akıl sağlığı yerindeyse. Doğanın kanunu gereği etkiye tepki vardır.

Bu ifadelerim de yanlış anlaşılmasın lütfen, kadın düşmanı değilim, hiçbir kadının şiddete uğraması elbette kabul edilemez.

Ancak burada erkeklere yönelik yapılan haksız ayrımcılığı da gözardı etmemek gerekiyor.

Çünkü günümüzde kadın-erkek arasında yaşanan her olumsuz olayda erkekler suçlu gösteriliyor. Gururu incinen erkeğin piskolojisini kimse düşünmüyor. Aile arasında illaki küçük atışmalar olacaktır. Bırakın eşleri, meseleyi kendi aralarında çözsünler. Neden çıkartılan tek tarflı yasayla aile kavramını yerle bir ediliyor.

Kanunkoyucular sistamatik biçimde önce kocaları terbiyeledi şimdi sıra, babaları iskele dubasına benzetmede.

karara imza atanlar hiç düşünmezler mi; aile kavramının ülkemizde hızlı birşekilde yok edildiğini, boşanmaların yeni evli çiftler arasında korkunç boyutlara ulaştığını, ailesi için çırpınan babaların sırf çocuğunun isteğini geri çevirdi diye evladı tarafından düşmanca görülmesini.

Ya sonrasında ne olacak? Zaten herşeyimiz bozuldu, elimizde bir çocuklarımız ve ailemiz kalmıştı. Onuda elimizden aldıklarında her şey çok geç olacak. Türkiye’yi tarihten günümüze güçlü devlet yapan aile denen birliktelik bağının bugüne kadar kopmamış olmasıdır.

Şimdi siz habere konu olan o babanın yerine koyun kendinizi ve düşünün…

Babasını çiğneyen evlat, gençliğin verdiği zafer sarhoşluğuyla bir daha nasıl dizginlenecek.

Paramparça olmuş Baba abidesinin yerini, o ailede kim doldurcak.

Kim telafi edecek, o zavallı babanın yerle yeksan olan izzet ve itibarını.

Her meseleyi Mahkemeyle, Hakimle çözeceğini zanneden kanun koyucular hiç düşündün mü bu kanunun Anayı, babayı, oğlanı, kızı birbirine düşürüp, aileyi darmadağın ettiğini, bir tokadın hesabını sorayım derken, ömür boyu sürecek acılara sebep olabileceğini.

Milleti perişan ettiniz, aileleri dağıttınız, babaları ağlattınız.

Ama unutmayın !

Mazlumun ahı indirir Şahı..

YORUM EKLE
YORUMLAR
Siret Çetintaş
Siret Çetintaş - 4 yıl Önce

Kalemine yüreğine sağlık..Güzel bir yazı olmuş..başarılar dilerim.

Ali bekereci
Ali bekereci - 4 yıl Önce

Aile bakanı aileyi yıkma bakanı olmuş mevcut kanunlar kadınlar açısından dolandırıcılık ve sömürü aracı olarak kullanılmakta ve hilkat garibesi 6284 ise iftira yasası olarak bilinir ki tüm erkeklerin hayatını bir iftira ile bitirebilir erkeğe kurşun sıkmaya gerek yok at iftirayı hayatını bitir ne güzel değil mi yaşasın kadınlar

Şeref
Şeref - 4 yıl Önce

ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE

Süleyman Topal.
Süleyman Topal. - 4 yıl Önce

Bu 6284 sayılı yasa kadınların % 99u tarafından köyüye kullanılıyor şahidim.
Bu ksnun derhal uygulsnış bakiminda düzeltilmeli, değil koca ailesi bile olumsuz etkileniyor milyonlarca aile birbirine küsüyor.Ak Partiliyim ama bu yasanın bu halinede karşıyım, şayet bu parti tekrar İst.u Ank.yı kaybetmek istemiyorsa bu yasayı duzeltmeli .

SIRADAKİ HABER