3 Yılın En Düşük Aralık Ayı Enflasyonu

2019 yılı Aralık ayı 3 yıllık bir rekora imza atarak yüzde 11. 84 ile kayıtlara geçti.

3 Yılın En Düşük Aralık Ayı Enflasyonu

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Aralık ayında düşük seviyelerde çıktığı ifade ediliyor. Anadolu Ajansı tarafından açıklanan verilere göre, 2019 yılının son ayında enflasyonun normal seviyede çıkmasının gıda ile orantılı olduğu aktarılıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklama da yeni bir rekora imza attıklarını belirterek, 2020 yılında enflasyonla mücadele edeceklerini kaydetti.

Önümüzdeki dönemde enflasyonla mücadelenin ana gündem maddeleri olacağını anlatan Albayrak, alınan tedbirlerle tahminleri yakaladıklarını dile getirdi.

İhracat ve katma değerli ürünlere desteklerinin süreceğini belirten Albayrak, enflasyon rakamlarının tek haneye ineceğini kaydediyor.

BU RAKAMLAR YALAN

Ekonomist Selçuk Geçer ise açıklanan enflasyon rakamlarının ‘Yalan’ olduğunu iddia ederek müdahale edildiğini savundu. Açıklanan verilerin gerçekten uzak olduğunu söyleyen Geçer, batık banka borçlarının bile enflasyon oranını yüzde 15 düzeyine çıkartacağını kaydetti. Bakan Albayrak’ın açıklamalarına da değinen Geçer, ihracat ve ithalat arasındaki uçurumun çok fazla olduğunu ve bakanın bunlara bir göz atması gerektiğini aktardı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2020, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER