Ermenistan Mahallelere Maraş İsimleri Vermeye Başladı

1915 olaylarını bahane ederek Türkiye’ye karşı kara propaganda üreten Ermenistan yeni bir adım daha attı.

Ermenistan Mahallelere Maraş İsimleri Vermeye Başladı

Ermenistan’ın başkentine ‘Yeni Maraş’ isimli bir mahalle kurma çalışmaları başlatıldı. Agos Gazetesi’nde köşe yazarlığı da yapan Ayşe Hür isimli bir yazar 1915 olayları üzerinden Türkiye’ye yönelik ağır sözler ifade ediyor.

Birçok köşe yazısında Maraş’ta yaşanan olaylara ilişkin ‘Soykırım’ ifadesini kullanan Ermeni kökenli yazar Ayşe Hür, Süleymanlı Mahallesi için Ermeniler döneminde kullanılan ‘Zeytun’ ismini kullanıyor.

Onlarca Müslüman’ın kanına giren Ermeni çetesinin fotoğrafını da yayınlayan Ayşe Hür, bu guruplar için ‘Öğrenciler’ diyor.

Uzun bir yazı yazan köşe yazarı Kahramanmaraş’a ilişkin de ağır cümleler kullanarak sözde Ermenilere karşı ‘Soykırım’ işlendiğini öne sürüyor.

Ermenistan’da bir haber sitesinde sürekli Türkiye ve Kahramanmaraş’a ilişkin kara propaganda yürüten Ermeni Diasporası AB ülkeleri ve ABD’de de ‘Soykırım’ olarak adlandırabilmek için kulis yaptıkları biliniyor.

Ermenistan’a sözde acılarını unutmamak için ‘Yeni Maraş’ adını verdikleri bir mahalle kurma çalışması yürüten Ermeni hükümeti ülkenin en büyük binasını da buraya kuruyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2019, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER