Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesinde İlk Mozaik Sergisi Açıldı

Kahramanmaraş’ ta Germenica antik mozaik kentinin keşfedilmesinden sonra bölge halkına mozaiklerle ilgili dersler verilerek kurslar açılmıştı.

Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesinde İlk Mozaik Sergisi Açıldı

Kahramanmaraş’ta olgunlaştırma Enstitüsü’nce ilk mozaik sergisi açıldı. Sergi açılışına gelen misafirlere olgunlaştırma enstitüsü müdürü Mutlu Aslantürk tarafından bilgilendirme açıklaması yaptı. Yüzyılların bize miras olarak sunduğu Germenica antik kentini hem koruyor hem de kentimizi ziyarete gelen turistlerimizin ilgi odağı olması için çalışmalara devam ediyoruz dedi. Ayrıca Aslantürk Kahramanmaraş Arkeoloji müzesinde ki ilk mozaik kursunu açmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

Kahramanmaraş’ın yedi bin yıllık bir geçmişi olduğuna değinen başkan Güngör kentimiz coğrafi konumundan dolayı birçok medeniyete ev sahipliği yaptığından dolayı kentimiz inanılmaz değerlere sahip ve biz de bu değerlere sahip çıkmamız gerektiğini belirtti.

Olgunlaştırma enstitüsünün el emeği göz nuru ile hazırladı sergiye tüm halkımız davetlidir diyen başkan Güngör bu konularda büyükşehir belediyesinin, yetkili kurum ve bakanlıkların da el birliği ile yeni projelerle halkımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz dedi.

Kahramanmaraş arkeoloji müzesinde açılan sergi 27 Aralık Cuma gününe kadar devam edecektir.

Haber= Talha Tekinşen

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2019, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER