Kahramanmaraş İdare Mahkemesi Hakimi Açığa Alındı!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açığa alınan isimler arasında Kahramanmaraş İdare Mahkemesi Hakimi Nurettin Koçak’ın da olduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş İdare Mahkemesi Hakimi Açığa Alındı!

Geçtiğimiz günlerde HSK 18 Hakim ve SavcıFETÖ irtibatı iddiasıyla açığa almıştı. Açığa alınanların FETÖ üyelerinin Bylock konuşmalarında isimlerinin geçtiği ve itirafçılar tarafından isimleri verildiği öğrenildi.

HSK Genel Kurulu’nda yapılan değerlendirmeler sonucunda 18 hakim ve savcının açığa alınmasına karar verildi. Alınan bilgiye göre açığa alınanların ihraç edilip edilmeyeceği ise devam eden araştırmalar neticesinde belli olacak.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile irtibatı olduğu düşünülen 4 bine yakın hakim ve savcı görevlerinden ihraç edilmişti.

Hatta aynı gün eş zamanlı operasyonlar düzenlenerek bu hakimlerin birçoğu gözaltına alınmış büyük çoğunluğu da tutuklanmıştı.

Yaklaşık 3 yıldır devlete sızan FETÖ ile irtibatlı hakim, savcı, asker ve polis başta olmak üzere binlerce memur ihraç edildi.

Bu memurların bazıları görevlerine iade edilirken birçoğu da yargılandıkları davalarda ceza alarak memuriyete dönmelerinin önü kapanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER