Kahramanmaraş’ta Sigorta Dolandırıcılığı

Adana merkezli düzenlenen operasyonda aralarında Kahramanmaraş’ın da bulunduğu 6 şehir de 55 kişiye gözaltı kararı verildi.

Kahramanmaraş’ta Sigorta Dolandırıcılığı

Alınan bilgiye göre sigorta dolandırıcılığı yaptığı şüphesiyle başlatılan çalışmalar da zanlıların 4 milyon 300 bin TL sigorta şirketlerini zarara uğrattığı tespit edildi. Yapılan operasyonlar 44 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken diğerleri için yakalama çalışmaları sürdürülüyor.

İddiaya göre ‘Sigorta Çetesi’ sıfır araçları çıkma parçalar takarak kaza yaptıktan sonra tamir edilmiş süsü vererek milyonlarca TL para topladı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, şahısların ‘Suç örgütü’ kurdukları ifade ediliyor.

KAHRAMANMARAŞ’TA OPERASYON

Aralarında, Adana, Kahramanmaraş,Mersin, Konya, Kayseri gibi şehirlerinde bulunduğu çok sayıda ilde onlarca adrese operasyon düzenlendi. 2010 yılından itibaren 221 kişinin karıştığı iddia edilen olaylarda şirketler 4 milyon 300 bin TL zarara uğratıldı.

İddiaya göre, şahıslar akraba yada arkadaşlarının üzerine taksitle aldıkları araçlara çıkma parça takarak kaza yaptırıyordu. Daha sonra sigorta şirketlerinden araçların kaza yaptığı iddia edilerek paralar alındı.

(Haber=Talha Tekinşen)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER