PTT’nin çarşı şubesinde işler çığırından çıkmış

Kahramanmaraş’taki PTT şubesinde bir türlü gelmeyen sıra nedeniyle vatandaşlar isyan ediyor.

PTT’nin çarşı şubesinde işler çığırından çıkmış

Gelen şikayetler üzerine PTT’nin çarşı şubesine giderek son yaşanan olaya bizde şahit olduk. İşlerin çığırından çıktığı şubede cihazdan fiş alıp sırasını bekleyen vatandaşlara, işlem sırası geldiği halde işleri yapılmıyor. Bu uzun bekleyiş ve bir türlü gelmek bilmeyen sıra vatandaşları isyan ettiriyor.

Örneğin sabahın 8:30’unda şubeye gelip fişini alan vatandaş beklerken, saat 9’da fiş alan vatandaşın işlemi daha önce yapılıyor. Bu durumu görevliye bildiren vatandaşlara ise görevlilerin ‘Siz görmemişsiniz, sıranız bu yüzden geçmiş’ cevabı vatandaşı çileden çıkartıyor.

Görevliler, nezaket sınırlarını aşan yanıtlarla vatandaşların aklıya alay ediyor.

Sistemsel bir sorun nedeniyle mağdur edilen vatandaşlar sorunun çözüme neden kavuşturulmadığını merak ediyor.

Şubedeki sorunların sadece sistemle de sınırlı olmadığı görülüyor. Bir görevliye ‘Buranın müdürü var mı?’ diye sorduğumuzda görevlinin verdiği ‘Yukarda bir herif var’ cevabı, şubesindeki başıboşluğa işaret ediyor.

Vatandaşların adeta sabrının sınandığı şubede vurdumduymazlık ve umursamazlık had safhaya çıkmış durumda. 4 vezneden 3’ünün çalıştığı şubede gişe görevlileri keyfleri isterse çalışıyor istemezse çalışmıyor.

Tüm bu yaşananların ışığında işini halledebilen vatandaşlarsa kendini şanslı hissediyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2019, 13:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir vatandaş
Bir vatandaş - 4 yıl Önce

Asılsız haber ben ne zaman PTT ye gitsem en fazla 10 dk bekliyorum en kalabalık günde bile. Haberin aslı araştırılmalı çalışan zan altında bırakılmamalı

Ömer güney
Ömer güney - 4 yıl Önce

Bizde Ptt den işlem yaptırıyoruz bizde niye böyle şeyler olmuyor kardeşim Ptt memurları çok cefakar ve cana çok yakınlar ve işini iyi yapıyorlar

Göktay
Göktay - 4 yıl Önce

Sayfa boş kalmasın diye gerçekle alakası olmayan birşeylerle doldurulmuş yine.. Yaklaşık 4,5 yıldır o şubeye her hafta düzenli olarak giden biriyim. Bugüne kadar yukarıda yazdığı şekilde bir olaya rastlamadım. Her zaman her konuda etkin şekilde çözüme ulaşabiliyorsunuz. Yoğunluk olmuyor mu, tabiki oluyor ama şubenin de kapasitesi belli. Günlük belli sayıda kişiye hizmet vermek yerine sınırlama olmaksızın vatandaşlara hizmet vermeye çalışıyorlar. Memurların da iki kolu iki eli var ve bir işlemin ne kadar sürdüğü kalabalık sayısına göre artıp azalmıyor. Vatandaş çok duyarsız; sırf evine yakın diye, daha az yürüsün diye küçük olmasına rağmen beklemeyi göze alarak sıra alıyorlar. Bunu çözmenin iki yolu var; Ya şubenin fiziksel imkanları iyileştirilecek (gişe sayısı artırılacak, personel sayısı artırılacak, fiziksel alan genişletilecek vs. ) yada şube günlük kaç kişiye hizmet verebiliyorsa sadece o kadar kişiye sıra numarası verilecek şekilde düzenlenirse sorun çözülür. Tabi bu seferde bunu yazıp saçma sapan habercikler yapan kişiler yine olacaktır  Böyle asılsız şeylere lütfen kulak asmayın..

Yalçın
Yalçın - 4 yıl Önce

Basiretsiz veya yetkisiz Müdürün sorumluluğundan kaynaklanıyor

Hasan
Hasan - 4 yıl Önce

SIRADAKİ HABER