Örgütten Kaçan Geçler Türk Askerine Sığındı

Çocuklar ve gençler tüm dünyada terör örgütleri tarafından istismar ediliyor. PKK ve YPG de farklı yöntemlerle çocukları örgüte katılmaya zorluyor.

Örgütten Kaçan Geçler Türk Askerine Sığındı

Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Savaş Eğilmez : “ ilk olarak Terör örgütleri çocukları olgunlaşmamış idealleri üzerinden iki kimyasal ilaçlar sayesinde üç ailelerini tehdit ederek gençlerin örgüte katılmalarını sağlıyorlar” dedi.

Örgütten kaçan gençlerin ifadeleri bu durumu destekliyor.

Örgütten kaçan bir genç ifadesinde şöyle konuştu “ Babamın yanına gidiyordum yol üstünde YPG beni yakaladı zorla bana silah verdiler örgüte katılmaya zorladılar. Beni ailemle tehdit ettiler ve beni zorla aralarına aldılar” dedi.

Birleşmiş Milletler Raporlarına göre Irak ve Suriye’de 806 çocuk ve genç var. Bu çocukların 313 YPG ve PKK terör örgütünün elinde. PKK ve YPG Ölen 337 çocuğun ise doğrudan sorumlusu. Bu çocukların yüzde 40’ının 15 yaş altında olduğu söyleniyor ve yine bunların yüzde 30’unun kız çocuğu olduğu biliniyor.

Bağımsız kuruluşlara yansıyan rakamlarda düşündürücü. Suriye İnsan hakları 3 binden fazla çocuğun ölümüne sebep olduğunu kamplarda çocuklara kötü muamele, işkence, taciz ve tecavüz edildiğini isim isim vererek kampların adreslerini vererek not etmişlerdi. Örgütün elinden kaçmak isteyenler için barış pınarı harekâtı fırsat oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER