Kahramanmaraş’ta Fidanlar Toprakla Buluştu

Türkiye genelinde ‘Bugün Fidan, Yarın nefes’ solaganıyla gerçekleştirlen ağaç dikeme seferberliği kapsamında Kahramanmaraş’ta fidanlar toprakla buluştu.

Kahramanmaraş’ta Fidanlar Toprakla Buluştu

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce geçekleştirilen etkinlikte, kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ile vatandaş ve öğrencilerin desteği ile elde dilen fidanlar ormanlık alanlara düzenlenen törenle dikildi.

Törende konuşan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, yaptığı konuşmada şunları ifade etti;

“Bugün 81 ilde 2023 noktada 3 saat içinde yaklaşık 1000000 kişinin katılımıyla daha yeşil bir Türkiye için 11 milyon ağacı geleceğe miras bırakarak ‘Bugün Fidan Yarın nefes’ sloganıyla dünya rekoruna koşuyoruz.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak da ilimizde 221.000 adet fidan dikeceğiz. Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına Katkı sağlamak toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla öğrencilerimizden askeri birliklerle sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına esnaftan işçisi ne kadar kısaca 7'den 77'ye toplumun bütün kesimlerinin den katkılarıyla ülke genelinde 11000000 adet fidanı toprakla buluşturacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında ülkemizin orman varlığı 1999 yılında 20 milyon hektar iken Bugün 22 milyon hektar olmuştur. Orman varlığımızı 2023 yılında %30’a çıkarmayı hedeflemekteyiz.

Kıyamet koparken dahi Elinizde bir fidan olsa dikiniz diyen Peygamber efendimizin ümmeti olarak yaş kesenin başını keserim diyerek 1000 yıl boyunca tüm dünyaya hükmeden Ecdadımızın torunları olarak burayı öyle ağaçlandıran eski gözleri görmeyen birisi dahi yeşillikler içerisinde olduğunu anlasın diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti devletini bizlere emanet ettiği gençliği olarak bu sevgiyi Ruhu canımızla hissedip gönülden gönüle aktarıp önemi gittikçe artarak devam eden ormanlarımızın başta korunması Sonrasında da alanlarının genişletilmesi de üzerimize düşen görevleri Orman Genel Müdürlüğü olarak ziyadesiyle yapacağımızdan emin olabilirsiniz.

Zengin orman kaynaklarına ulaşmak Sağlıklı bir çevre ve daha yeşil bir Türkiye'de yaşamak için geleceği nefes seferberliğini başlatan Sayın Bakanımıza minnettar olduğumuzu belirtmek isterim. Bu Seferberlikte bizlere destek olan başta Sayın Valimize milletvekillerimize Garnizon Komutanlığımıza Büyükşehir Belediye başkanımıza Cumhuriyet başsavcımız a rektörlerimiz vali yardımcılarımıza kaymakamlarımız Jandarma komutanımız emniyet müdürümüze ilçe belediye başkanlarımıza ve bu ağaçlandırma seferberliği de bize her türlü desteği veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına sivil toplum örgütlerine öğretmenlere siz sevgili öğrencilerimize vatandaşlarımıza ve değerli basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER