Bir Holding Kar Edecek Diye Kahramanmaraş Zehirleniyor!

Türkiye genelinde filtresiz termik santrali kalmayacak sözleri boşa çıktı.

Bir Holding Kar Edecek Diye Kahramanmaraş Zehirleniyor!

Torba yasa ile artık termik santraller filtresiz de çalışabilecek. Geçtiğimiz yıl termik santrallere 2019 sonuna kadar ‘filtrelerinizi takın’ süresi verilmişti. Anca yeni yasa ile artık buna gerek kalmayacak. Konu FOX Tv ana haber sunucusu Fatih Portakal tarafından da gündeme getirildi. Portakal yeni yasa hazırlığına tepki gösterdi. Muhalefet ise ‘İnsanların göz göre göre sağlığı ile oynanıyor’ dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, ‘’Göz göre göre 250 bin vatandaşın sağlığı ile oynanıyor’’ dedi.

Öztunç, 250 bin insanın üzerine kül yağdığını ifade ederek mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Öztunç: ‘’İnsanlar kanser oldular. Köyler perişan durumda, çiftçilik bitti. Eğer Cumhurbaşkanı’nın buna gücü yetmiyorsa bu şirketlere yazık. Bir holding para kazanacak diye, insanları perişan edemezsiniz. İnsanları kanser edemezsiniz. Bu konuda direneceğiz. ‘’ifadelerini kullandı.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’ta torba yasadaki bu ayrıntıya tepki göstererek: ‘’Hem çevreye, hem insan sağlığına zararı var. ‘’dedi.

Plan Bütçe toplantısında durum Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a anlatıldı ancak Kurum, herhangi bir açıklama yapmadı.

FOX Tv’nin haberine göre termik santrallerine 535 milyon TL destek verildi. Buna rağmen santraller filtre taktırmadı.

FİRMA ‘İŞÇİLERİ ÇIKARTIRIM’ DİYE TEHDİT ETMİŞTİ

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, yaptığı açıklama da firma yetkililerinin süre verilmemesi durumunda işçileri çıkartmakla tehdit ettiğini söylemişti. Kahramanmaraş basını bunu günlerce konuşmasına rağmen o holdingten herhangi bir açıklama gelmedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doqanhasan
Doqanhasan - 4 yıl Önce

Benim ailem termik santralının dibinde yaşıyor bunlarda Allah korkusu yok ordaki insanlar çamaşır seremiyor dışarıya üstü simsiyah kül tarlada yetişen mamulleri saymıyorum daha inşaAllah çalışmaz hale gelir bu lanet paçalar

SIRADAKİ HABER