Suyun İzini Süren Adam Şevket Kozalak

Su bulan adam' namıyla ünlenen ve biranda sosyal medyanın fenomeni haline gelen 60 yaşındaki Şevket Kozalak, çelik ve bakır tellerden yaptığı çubukla dağ taş demeden 15 yıldır suyun izini sürüyor.

Suyun İzini Süren Adam Şevket Kozalak

Kahramanmaraş’ta genellikle kırsal kesimlerde ve köylerde su kuyusu açılmasına büyük katkı sağlayan ve Kahramanmaraş halkının takdirini toplayan su bulan adam olarakta bilinen Şevket Kozalak su bulmaya Kahramanmaraş halkına yardım etmeye devam ediyor.

Tüm ulusal kanallara konu olan su bulan adam Şevket Kozalak Türkiye’nin her yerinde vatandaşları suyuna kavuşturmaya devam ediyor. Adıyaman Ali edip Budan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf özdemir, Milli Eğitim eski Müdürü Alişıh Özdemir ve vatandaşların Şevket Kozalağa teşekkürleri devam ediyor.

Milli Eğitim eski Müdürü:“ İlk başta vatandaşlar Şevket beyi fazla ciddiye almadılar. Sonra bir gün kalabalık bir ortamda birlikteydik. Gözünü bağlayıp , suyu saklayıp Şevket beyi suyun olduğu alana gönderdiler. Kozalak o saklanan suyu elindeki metal obje ile gözü kapalı şekilde buldu.

Karapınar Köyünden Ahmet Tuğ: “ Benim büyük bir arazim var bu arazim için bir çok yerden bir çok kişiden sondaj yaptırdım arazime ama hiç biride başarılı olmadı. Televizyondan Şevket abiyi bulduk telefonla görüştük geldi ve arazimde ki suyu hiç vakit kaybetmeden tek seferde buldu” dedi.

'Su Bulan Adam', M harfini andıran düzeneğiyle yerin altındaki su kaynaklarını kısa sürede tespit edebiliyor. Tel çubuğun suyla kendi arasında iletkenlik görevi yaptığına inanan Kozalak, suya yaklaştığı andan itibaren elindeki çubuğun sağa-sola doğru döndüğünü ifade ediyor. Bu şekilde suyun yerini ve debisini tespit edebildiğini aktaran Kozalak, su kuyusu kazmak isteyen ancak yeri garantilemeye çalışan vatandaşların imdadına yetişiyor. Suyun bulunduğu alana yaklaştığında çubuğu kontrol etmekte güçlük çeken Kozalak, elindeki sert çubuğun şiddetli bir şekilde kıvrılmasıyla suyun yerini tespit ediyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER