Sefer Aycan ve Ali Öztunç’a çağrı

Kahramanmaraş’ın Doğukent ilçesi itikameti sanayi kavşağında yıllardır yapılmayan ışıklandırma bölgedeki vatandaşları canından bezdirdi. Bölgede yaşayanlar MHP Milletvekili Sefer Aycan ile CHP Milletvekili Ali Öztunç’a çağrıda bulunarak sorunların giderilmesini istiyor.

Sefer Aycan ve Ali Öztunç’a çağrı

Bölge halkı ışıkların olmaması sebebiyle sık sık trafik kazasının meydana geldiğini ifade ediyor. Cengiz Kirazoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklama da, bölgenin öğrencilerin sık olarak kullandığı yerlerden olduğunu ifade ederek: ‘’Bu bölge ayrıca okul bölgesidir. Burada birden çok okul bulunmakta. Doğukentin nüfusunun da günden güne arttığı için burada ayriyeten ciddi trafik sıkışmaları da oluşuyor. Işıklandırılma olmadığı için araçlar ayriyeten yüksek hızla geçiyorlar bu kavşağı. Daha geçen hafta burada okuldan yeni çıkan küçük bir yavrumuzu yaya geçidinden geçerken kaybettik. ‘’dedi.

KURUMLARA SORUNU İLETTİK AMA

Kirazoğlu sorunu yetkililere defalarca ilettiklerini ancak çözülmediğini iddia ederek , MHP ve CHP Milletvekilleri’nden yardım istedi.

Kirazoğlu: ‘’ Defalarca ilgili kurumlara buradaki sıkıntımızı iletmemize rağmen burada hala bir çözüm bulunmadı. Buradan tüm yetkililere seslenmek istiyorum: sayın trafik şube müdürüm, Sayın Kahramanmaraş büyükşehir belediye Başkanı ve ilgili birimdeki müdürlerime, il emniyet Müdürüme ve bu iş hala çözülemeyecekse Sayın Bakanım Mahir Ünal’a ve Milletvekillerime sadece şunu demek istiyorum, lütfen elinizi yüreğinize koyun ve burada bu tehlikede okuluna gitmeye çalışan yavrularımız hepimizin yavrusu. Burada çocuğunu kaybeden velilerin duyacağı acıyı sizlere sormak istiyorum. Lütfen rica ediyorum gereğini yapın. Burada sizin çocuğunuz kaza kurbanı olsa, siz ne hissederseniz buradaki velilerde aynısını hissediyor. Lütfen acımızı hissedin ve buradan binlerce okula giden öğrencimiz için üst geçit ise üst geçit, ışıklandırma ise ışıklandırma yani ne gerekiyorsa yapın lütfen. Buraya kamera koymuşlar ama kaza gerçekleştikten sonra kameranın çokta bir anlamı kalmıyor. Evlatlarımız hayatını kaybettikten sonra bir hükmü yok. Ben vergisini daha düzenli ve güvende yaşamak için veren bir esnafım. Bu yüzden ben burada ışıklandırılma istiyorum. Evlatlarımız için daha güvenli bir okul yolu istiyorum. Bu bizim en doğal hakkımız. Bu kavşağı artık kaza kavşağı ve bela kavşağı olmaktan kurtarın. Bunu sadece 2 saatlık bir mesai ile halledebilirsiniz. Eğer devletimizin bu iki direğin parasını verecek gücü yok ise ben bunu bir esnaf olarak seve seve vermeye hazırım. ‘’dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER