Almanya mültecilere kapılarını açıyor

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan sınır kapılarını açması ile Yunanistan sınırına yüz binlerce mülteci akın etti. Bununla birlikte Yunanistan mültecilere kapılarını açmayınca Almanya Yunanistan sınırında olan ve yaşı reşit olmayan mülteci çocukları alma şartıyla kapılarını açacağını duyurdu.

Almanya mültecilere kapılarını açıyor

Almanya Hükümeti sınırdan yüzerek ve kaçak yolarla Yunanistan’a geçen yada sınırda bekleyen yaşı reşit olmayan çocukları ülkesine davet etti. İdlib’te ki gelişmelerden sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye de ki mültecilerin Avrupa’ya geçmesine olanak sağlayarak Yunanistan sınır kapılarını açmasıyla birlikte Avrupa’ya geçme hayali kuran Yüz binlerce mülteci sınıra akın etti.

Yunanistan bu mültecileri istememesinin yanı sıra sınırda bekleyen mültecilere sert müdahalelerde bulunarak ölümlere neden oldu. Bunun göçmen krizini tetiklemesinin ardından Almanya kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Dün gece yapılan toplantı da Almanya Başkanı Angela Merkel’in kararı ile Sınırda bulunan çocuklara kapılarını açtı. Bununla birlikte Angela Merkel’in koalisyon grubu Yunanistan ile anlaşma sağladı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER