Ülkemizdeki ilk virüs vakası ile ilgili Cumhurbaşkanı’ndan önemli açıklama

Dün gece saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Ülkemizde ki ilk koronavirüs örneğini açıklamasının ardından bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili açıklama da bulundu.

Ülkemizdeki ilk virüs vakası ile ilgili Cumhurbaşkanı’ndan önemli açıklama

Ortaya çıktığından beri tüm dünyaya bulaşıp Türkiye’yi teğet geçen koronavirüs’ünün ülkemize de sıçradığı belirlendi. Dün gece saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın basın mensuplarına yaptığı açıklama ülkemizde ki ilk koronavirüs vakasını açıkladı. İstanbul’da bir erkekte tespit edilen örneğin şuana kadar sadece bir kişide görüldüğü tespit edildi.

Öte yandan bugün parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili bilgilendirme açıklamasında bulundu. Erdoğan yaptığı açıklama da tespit edilen vakanın Avrupa seyahatinden gelen bir vatandaşta olduğunu söyledi. Tedavisinin hala devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan Tüm ailesinin ve yakınlarının gözetim altında olduğunu da bildirdi.

Ayrıca Erdoğan virüs taşıyan hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ve tedavisinin uzmanlar tarafından dikkatli ve titiz bir şekilde sürdürüldüğünü dile getirdi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizde vakanın daha çok büyüyüp yayılamaması için ciddi tedbirler almış bulunmaktayız dedi.

Bu virüsün ülkemizde yayılmaması için sağlık personellerinin uyarılarını ve açıklamalarını ciddiye almamız gerekiyor. Öte yandan bu virüsten korunmanın ilk yolu temizliktir. Ayrıca virüsün yayılma olasılığını daha çok artıran sarılmak, öpmek, tokalaşmak ve selamlaşmaları belli bir süre yapmaktan uzak durmamız ülkemizin iyiliğine olacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER