Hacı adaylarına kötü haber

Koronavirüs’ü Müslümanların Hac ibadetlerini yapmaya engel mi?

Hacı adaylarına kötü haber

Neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs riski Müslümanların Hac ibadetlerini yapabilmelerine engel olup olmadığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca değerlendirdi.

Artık hava yoluyla bile bulaşmana noktasına gelen koronavirüs dünya da hızla yayılmaya devam ediyor. Bununla birlikte birçok Müslüman’ın hayali olan hac ibadetlerini yapmalarına engel olup olmadığını değerlendirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hac ibadetlerinin iptal edilme ihtimalini değerlendiriliyoruz. Çünkü hac ibadetini yapmak isteyen 100 binlerce kişi kutsal topraklara giderek orada ibadetlerini yerine getirmeyi dört gözle bekliyorlar ama bunun yanı sıra koronavirüs’ü de o kadar kalabalık bir ortam da yayılma ihtimali dünya için bir felaket olur dedi.

Konuyla ilgili bir gelişme olması durumunda kamuoyuna bildireceklerini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin koca konuyla ilgili araştırmaları bilim kurulu’nun yöneteceğini belirtti.

Fahrettin Koca koronavirüs’ünün sıcak ortamlarda yaşamasının az olduğunu belirterek yaz aylarının gelmesi ile virüs riskinin azalacağını belirtti.

Öte yandan İran ve Irak’ta olan virüs riskini de değerlendiren Koca büyük risk altındayız Çin virüsün olduğu tüm yerlerde karantina uyguladı ama İran ve Irak’ta bunu göremedik bu yüzden ülkemiz için büyük bir risk bulunuyor dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER