UNICEF başkanı kampı ziyaret etti

UNICEF Genel Müdürü Henrietta Fore, Suriye sınırındaki Bab Al Hawa'daki insani lojistik merkezini ziyaret ettiği Gaziantep'e iki günlük bir gezi gerçekleştirdi. Ayrıca Kahramanmaraş'ta bir Suriyeli mülteci kampını gezdi.

UNICEF başkanı kampı ziyaret etti

Ziyaret, Suriye'nin kuzeybatısındaki giderek daha korkunç bir durumun ortasında gerçekleşti ve son üç ay içinde yaklaşık 600.000 çocuk yerinden edildi. Bab Al Hawa sınır kapısında Fore kamyonları, Suriye'nin kuzeybatısındaki çocuklar için kış giysileri, jerry kutuları, hijyen malzemeleri, yüksek enerjili bisküviler ve diğer gerekli malzemelerle dolu olarak gördü. Yılın başından beri UNICEF kuzeybatıya 100 kamyon gönderdi.

Fore, “Suriye sınırları boyunca yardım göndermek savunmasız aileler için bir yaşam çizgisi oldu” dedi. “Çatışma başladığından bu yana dokuz yıl sonra 5 milyon çocuğun hala yardıma ihtiyacı var. Her ne pahasına olursa olsun onlara yardım etmeliyiz.” dedi.

Kahramanmaraş kampında Fore, sekiz yıldır Türkiye'yi eve çağıran bir aileyi ziyaret etti. 7-12 yaş arası çocuklar okula gidiyor ve baba inşaatta çalışıyor. Güvenli ve iyi yerleşmiş olmalarına rağmen hala eve gitmeyi hayal ediyorlar.

Kamp şu anda 11.000'den fazla kişiye ev sahipliği yapıyor, bunların yarısı çocuk. 3.700 çocuğa eğitim ve gençler için eğitim olanakları sunuyor.

Fore, “Türkiye, savaşın başlamasından bu yana milyonlarca Suriyeli çocuğa cömertçe ev sahipliği yaptı” dedi. “Bu desteğin devam etmesi çok önemli.” Diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER