İşletmelere 6 milyon tl’lik destek

Sanayi ve Teknoloji bakanlığı Dezenfektan, maske vb. virüse karşı koruyucu ve temizleyici ürünler üreten işletmelere devlet 6 milyon TL’ye kadar maddi destek vereceğini duyurdu.             

İşletmelere 6 milyon tl’lik destek

Koronavirüs’ünün ülkemizde ki vaka sayısının hızlı artışından dolayı tüm ülke dezenfektan, kolonya maske, eldiven gibi koruyucu ve temizleyici ürünler neredeyse kara borsa oldu ve hiçbir yerde bulunmuyor. Bununla birlikte devlet yeni bir karar aldı. KOSGEB’in aracılığı ile koruyucu elbise, dezenfektan, koruyucu gözlük, maske gibi ürünler üreten işletmelere 6 Milyon TL’lik maddi para desteği vereceğini duyurdu. Bakan Varank’ın açıkladığı bu bilgiyle birlikte bir çok kurum bu konuda faaliyete geçeceğini dile getirdi.

KOSGEB’in alacaklarını 3 ay ertelediğini, KOSGEB projelerinin ise 4 ay ek süre vereceklerini açıkladı.     

KOSGEB’in desteği ile devreye giren bu üç basamaklı proje için verilecek 6 Milyon TL’lik yardımın 4 milyon 200 Bin TL’si işletmeler tarafından geri ödemeli şekilde yapılacak KOSGEB’in Tekno Yatırım Destek programı kapsamında yapılacak bu proje için daha önce KOSGEB’in belirlediği listeye Dezenfektan, koruyucu elbise, koruyucu gözlük, maske ve eldiven gibi ürünleri eklemesiyle birlikte bu ürünleri üreten yerli firmalara 6 milyon TL’lik destek verilecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2020, 21:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER