24 sağlık çalışanı virüs kaptı

Çin’de ortaya çıkan ve koronavirüs adı verilen salgının ülkemizde 44 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve 1872 de vakanın oluşmasının ardından hastanelerde sıkı karantina tedbirleri alınmasına rağmen farklı hastanelerde 24 sağlık çalışanın da koronovirüs tespit edildi.

24 sağlık çalışanı virüs kaptı

Dünya da 195 ülke de hayatı durma noktasına getiren ve çıkış noktası Çin’in Vuhan kenti olan koronavirüs’ü dünya da ciddi ekonomik ve sağlık sorunları açmaya devam ediyor. Bu salgının önüne geçebilmek için ülkemizde ki tüm sağlık çalışanları 7/24 çalışmaya devam ediyorlar. Hastanelerde sıkı karantina tedbirleri alınmasına rağmen İstanbul’da farklı hastanelerde 24 sağlık çalışanının koronavirüs testleri pozitif çıktı. Yapılan açıklamaya göre Koronavirüs’e yakalanan sağlık çalışanlarının genel durumlarının iyi olduğu duyuruldu. Koronavirüs’üne yakalanan sağlık personellerinin Aile hekimleri ve Hemşirelerden oluştuğu bildirildi.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir yaptığı açıklamada hastanelere ve sağlık kuruluşlarına vatandaşlarının basit şikayetlerden dolayı gelmemesini ve evden çıkmamalarına değindi. Gün içerisinde avuç içinin kaşındığını ve gözünün seyirdiğini söyleyerek hastanelere başvuran vatandaşlar oldu. Şu durumda sağlık merkezleri ve hastaneler en çok risk taşıyan yerler durumunda hiçbir vatandaşımız acil ve ciddi bir hastalığı olmaması durumunda hastanelere gelmemelerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER